”Me ollaan kasvettu vähän ravintolaa isommaksi jutuksi”, Tero miettii.
”Virheiden kautta on opittu”
Heti ensimmäisenä kesänä tuoreen ravintolan tiimi heitettiin syvään päähän ja kaikki meni suoraan sanottuna pieleen. Ainakin siltä se silloin tuntui. ”Virheiden kautta on opittu”, Tero summaa tuota kaukaista kesää. Kaupunkiin tuli Tall Ships Races, ja jokiranta oli sankkana juhlakansaa. Vasta rutiinia hakenut ravintola sai syliinsä poskettoman määrän nälkäistä tapahtumayleisöä.
Kassajärjestelmä takkuili, keittiön uudet laitteet reistasivat, ruokalista oli toivottoman pitkä, rutiinia puuttui.
Kun Tall Ships -viikonlopun kaaos oli vihdoin ohi, oli asiakaspalautteen lukeminen raskas tehtävä tuoreelle ravintolapäällikölle. Silloin tuli fiilis, että tätä ei halua kokea enää uudestaan. Onneksi ei ole tarvinnutkaan. Asiakastyytyväisyydestä kertoo paljon se, että RantaKerttu on yhä paikallaan kymmenen vuotta myöhemminkin. Se on ravintolalle pitkä aika.
Iso terassi velvoittaa
Sittemmin väkimääristä on opittu pitämään (kuten ravintola-alalla toki suotavaa onkin). Jopa niin paljon, että Tero tiimeineen on järjestänyt RantaKertussa kaikkea countryfestareista futisturnauksiin ja lastenleireistä kesäteatteriin. Kaikkeen tähän ainutlaatuiset puitteet suo RantaKertun terassi, joka on Turun suurimpia. ”Iso terassi tavallaan velvoittaa järjestämään kaikkea, mutta toisaalta ei tätä tekisi, jos tästä ei nauttisi.” RantaKertun asenteeseen kuuluu, että ohjelmaa on.
”Mitä meistä tulee isona?”
10-vuotias ravintola on Teron mielestä vielä peruskouluikäinen. ”Mitä meistä tulee isona? Kuka tietää!” Se on kuitenkin selvää, ettei tänne asti ole kukaan omin neuvoineen päässyt. Taustalla on osaava Ravanttien perheyritys, ja ravintolaa pyöritetään tiiviillä, taitavalla tiimillä. Pitkät työsuhteet ovat kunnia-asia ja laadun tae.
Miten kymppisynttäreitä sitten juhlitaan? Vaikka hampparibuffalla ja tietysti töitä tekemällä. Kesä on RantaKertun parasta aikaa.



